Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 27 August 2019

2019.08.27 - Nyhetsbrev

Norske kommuner får eget sikkerhetssenter. Apple slipper patch for patchen som ødela en tidligere patch.

Norske kommuner får eget sikkerhetssenter

Under Sikkerhetsfestivalen i Lillehammer ble det på mandag informert om et nytt prosjekt som har fått navnet Kommune CSIRT (Computer Security Incident Response Team). Prosjektet går ut på å opprette et eget sikkerhetssenter for norske kommuner, ettersom de ikke er godt nok rustet mot hacking og andre digitale sårbarheter. Oppland fylkeskommune, Lillehammer- og Gjøvik kommune blir prosjekteiere og bidrar med til sammen 8 millioner kroner. Prosjektleder Jan Tore Meren sier i en uttalelse av nettkriminalitet og IKT-sikkerhet har blitt et stadig økende problem for kommunene. Senteret skal driftes fra innlandet, ettersom de har utviklet en bred kompetanse innen IKT-sikkerhet over flere år.
Referanser
https://www.nrk.no/ho/nasjonalt-senter-i-innl[...]

Apple slipper patch for patchen som ødela en tidligere patch

Apple har nå sluppet versjon iOS versjon 12.4.1, som utbedrer en kritisk svakhet som kan brukes til å utføre jailbreak på iOS-enheter.

Ned Williamson, en sikkerhetsetterforsker som arbeider for Google Project Zero, oppdaget en kritisk sårbarhet i iOS 12.2 som gjorde det mulig å kjøre kode med administrator-rettigheter. Feilen ble fikset i iOS 12.3, men ble ved et uhell introdusert på nytt i iOS 12.4 forrige måned.

En hacker som går under aliaset Pwn20wnd offentliggjorde en exploit som gjør det mulig å jailbreake iOS-enheter med versjon 12.4 av operativsystemet ved hjelp av denne sårbarheten.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2019/08/26/appl[...]
https://www.zdnet.com/article/apple-patches-i[...]
https://apple.slashdot.org/story/19/08/26/193206/
https://threatpost.com/apple-fixes-ios-flaw-t[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>