Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 30 August 2019

2019.08.30 - Nyhetsbrev

Tusenvis av iOS-enheter hacket etter besøk på nettsider

Google Project Zero skriver om en serie med iOS 0-dags svakheter funnet på en rekke kompromitterte nettsider. Nettstedene brukte fem forskjellige sårbarhets-kjeder satt sammen fra 14 svakheter for å kompromittere telefonene uten at brukeren merket noe. Tusenvis av enheter fikk installert overvåkingsprogramvare over en periode på to år. Google meldte fra om svakhetene til Apple og disse ble fikset i februar med iOS versjon 12.1.4. Det mistenkes at en nasjonalstat står bak aksjonen.
Referanser
https://googleprojectzero.blogspot.com/2019/0[...]
https://www.theverge.com/2019/8/30/20840341/i[...]
https://www.wired.com/story/ios-attack-wateri[...]

Cisco ute med nye oppdateringer

Cisco har nå gitt ut nye oppdateringer til flere av sine produkter som fikser flere svakheter. Én av svakhetene er rangert som kritisk og kan utnyttes til å ta kontroll over sårbart system.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>