Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 20 August 2019

2019.08.20 - Nyhetsbrev

23 statlige byråer i Texas rammet av ransomware. Nyeste iOS-oppdatering åpner opp for kritisk svakhet som ble fikset i iOS 12.3.

23 statlige byråer i Texas rammet av ransomware

Opptil 23 statlige byråer i Texas ble fredag rammet et målrettet ransomware-angrep som ser ut til å være utført fra én enkelt aktør. Dette angrepet er annerledes enn tidligere ransomware-angrep siden det er et målrettet angrep mot mange statlige byråer, fremfor typiske angrep hvor det er mer tilfeldig hvem som rammes.
Referanser
https://threatpost.com/coordinated-ransomware[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Nyeste iOS-oppdatering åpner opp for svakhet som ble fikset i iOS 12.3

Apple har ved en feiltagelse gjort iOS-enheter sårbare for en svakhet som tidligere har blitt patchet. iOS versjon 12.4 har reversert en kritisk patch innført i iOS 12.3. Denne feilen gjør at helt oppdatert iOS-enheter kan bli "rootet/jailbreaket", altså at en kan kompromittere systemet fullstendig. Jailbreak-kode er nå offentlig tilgjengelig.
Referanser
https://www.macrumors.com/2019/08/19/ios-12-4[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>