Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 26 August 2019

2019.08.26 - Nyhetsbrev

Aktiv utnyttelse av Webmin, Pulse Secure og Fortinet VPN svakheter. Sikkerhetsbrudd hos Hostinger. 14 millioner kunder kan være berørt. NSM publiserer veiledere til ny sikkerhetslov.

Aktiv utnyttelse av Webmin, Pulse Secure og Fortinet VPN svakheter

Svakhetene for Webmin, Pulse Secure og Fortinet VPN har blitt tatt aktivt i bruk av automatiske verktøy for å få tilgang til systemer.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/hackers-mount-a[...]

Sikkerhetsbrudd hos Hostinger, 14 millioner kunder kan være berørt

Hostinger melder i en blogg-post at hackere skal ha fått tilgang til deres systemer Torsdag forrige uke. Hackerne skal blant annet ha fått tilgang til en database som inneholder brukernavn, epost-adresse og passord hashet med SHA-1. I etterkant av hendelsen har Hostinger tilbakestilt passordet til 14 millioner av deres kunder, og tatt i bruk SHA-2 som er en sterkere hashing-algoritme.
Referanser
https://techcrunch.com/2019/08/25/web-host-ho[...]

NSM publiserer veiledere til ny sikkerhetslov

NSM har publisert 8 veiledere til den nye sikkerhetsloven som trådte i kraft 1. januar 2019. Veiledningene skal hjelpe virksomheter med å følge regelverket.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/aktuelt/veiledere-ny-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>