Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 7 January 2020

2020.01.07 - Nyhetsbrev

Ondsinnede apper på Google Play linket til APT gruppe. Artikkel om selskaper som driver med feilinformasjon i stor skala.

Ondsinnede apper på Google Play linket til APT gruppe

Forskere hos TrendMicro har funnet 3 ondsinnede applikasjoner på Google Play som dem mistenker er linket til APT gruppen SideWinder. En av disse applikasjonene utnytter en svakhet som ble fikset i Oktober. Svakheten gjorde det mulig å få root tilganger på diverse enheter, slik som Pixel 1 og Pixel 2, med flere. Etter å ha utnyttet svakheten installerte applikasjonen en annen applikasjon, callCam, som er kjent for å kunne hente en stor del sensitive informasjon ifra telefonen. Applikasjonen som ble installert skjulte også ikonet sitt for å unngå å bli oppdaget.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Artikkel om selskaper som driver med feilinformasjon i stor skala

BuzzFeedNews har en lengre artikkel om selskaper som lever av å feilinformere lesere. I artikkelen skrives det blant annet om en person som gjør dette via automatikk. Flere servere kravler rundt på nettet for å hente inn informasjon fra kinesiske nettsteder, før systemet organiserer inneholdet til en ny artikkel, som da blir lagt ut på nettsteder som personen har kontroll over. Når innholdet er lagt ut, blir det linket til ifra og diskutert om i flere tusen falske sosiale medie-kontoer som personen også har kontroll over. Alt dette for å kunne manipulere den offentlige meningen om en gitt sak eller person.
Referanser
https://www.buzzfeednews.com/article/craigsil[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>