Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 22 January 2020

2020.01.22 - Nyhetsbrev

Muhstik Botnet angriper rutere som kjører Tomato Firmware. The Guardian: Jeff Bezos ble hacket i 2018 av Saudi-Arabia.

Muhstik Botnet angriper rutere som kjører Tomato Firmware

AdvancedTomato er et open-source alternativ for fastvare til Broadcom-baserte rutere. En orm forsøker nå å spre seg ved å aktivt søke etter enheter som kjører fastvaren og som bruker standard brukernavn og passord. Infiserte enheter bidrar til videre spredning og blir også delaktige i Muhstik botnettet som ble oppdaget for litt over to år siden i forbindelse med Drupalgeddon-svakheten. De infiserte enhetene styres gjennom en IRC-server og brukes gjerne til å utvinne kryptovaluta eller til å utføre DDoS-angrep. Arstechnica har publisert en liste over IPer som er knyttet til infeksjon, slik at kunder kan sjekke nettverksloggene sine.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

The Guardian: Jeff Bezos ble hacket i 2018 av Saudi-Arabia

I 2018 ble grunnleggeren av selskapet Amazon, Jeff Bezos, angivelig hacket via den Saudi-Arabiske kronprinsens WhatsApp-konto. Bezos skal ha fått tilsendt og åpnet en skadelig fil. Informasjon fra telefonen ble senere lekket til media.
Referanser
https://www.theguardian.com/technology/2020/j[...]
https://www.aftenposten.no/verden/i/e8B5ra/gu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>