Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 20 January 2020

2020.01.20 - Nyhetsbrev

FBI har beslaglagt WeLeakInfo. Datalekkasje av passord til en halv million servere, rutere, og IoT-enheter. Ekstern kodeeksekverings-svakhet i Internet Explorer utnyttes aktivt.

FBI har beslaglagt WeLeakInfo

Amerikanske myndigheter har i samarbeid med Nederlandske og Nord-Irlandske myndigheter beslaglagt WeLeakInfo.com, en side som ble brukt av hackere til å søke etter innloggingsinformasjon. Siden var tilgjengelig gjennom betaling for så lavt som 2 dollar per dag, og hevdes å ha inneholdt mer enn 12 milliarder brukernavn og passord fra mer enn 10 000 data innbrudd.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/fbi-seizes-wele[...]

Datalekkasje av passord til en halv million servere, rutere, og IoT-enheter

En hacker har publisert en liste med mer enn fem hundre tusen Telnet-innlogginger som inkluderer IP, brukernavn og passord. Denne lekkasjen er den største av sitt slag til dags dato.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/hacker-leaks-pa[...]

Ekstern kodeeksekverings svakhet i Internet Explorer utnyttes aktivt

En ekstern kodeeksekverings-svakhet i måten Internet Explorer sin scripting engine håndterer objekter i minnet. Svakheten kan føre til korrupt minne, som kan unyttes av en angriper til å eksekvere ondsinnet programvare, med samme rettigheter som innlogget bruker.

En potensiell angrepsmetode er å lure en bruker til å aksesere en webapplikasjon som er designet til å utnytte svakheten.
Anbefaling
Begrense tilgangen til JScript.dll
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/secur[...]
https://www.engadget.com/2020/01/18/microsoft[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>