Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 27 January 2020

2020.01.27 - Nyhetsbrev

Zero-day i Trend Micro brukt til å kompromittere Mitsubishi Electric. Kostnader ved utpressingsangrep doblet i fjerde kvartal 2019.

Zero-day i Trend Micro brukt til å kompromittere Mitsubishi Electric

Mandag sist uke ble det kjent at kinesiske hackere hadde kommet seg inn i nettverket til Mitsubishi Electric. ZDNet har nå fått opplysninger om at angrepet ble gjennomført ved å utnytte en zero-day sårbarhet i Trend Micro OfficeScan antivirus. Trend Micro har nå patchet svakheten, men har ikke kommentert påstandene så langt.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/trend-micro-ant[...]

Kostnader ved utpressingsangrep doblet i fjerde kvartal 2019

Kostnader ved utpressingsangrep doblet seg i siste kvartal i 2019 ifølge forskere ved Coveware. Dette skyldes at angripere sikter seg inn på større bedrifter og konsern, og at nedetiden som følge av angrep har økt betraktelig til i snitt 16 dager. Gjennomsnittlig utbetaling til angriperne har også økt til $84.116.
Referanser
https://threatpost.com/threatlist-ransomware-[...]
https://www.coveware.com/blog/2020/1/22/ranso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>