Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 28 January 2020

2020.01.28 - Nyhetsbrev

Reuters: Tyrkiske hackere bak målrettede angrep. Lekkede dokumenter: Avast selger detaljerte kundedata. Mozilla og Google har fjernet nettleser-utvidelser etter misbruk. Intel patcher CPU-svakhet for tredje gang.

Reuters: Tyrkiske hackere bak målrettede angrep

Reuters melder at hackere som handler på vegne av det tyrkiske statsapparatet står bak en mengde cyberangrep mot regjeringer og andre organisasjoner i Europa. Angrepene ble gjort ved hjelp av DNS-kapring, som gjorde at ofrene kunne sendes videre til falske nettsider for innhøsting av informasjon.
Referanser
https://www.reuters.com/article/us-cyber-atta[...]

Lekkede dokumenter: Avast selger detaljerte kundedata

Avast selger sensitive data om sine kunders bruk av Internett gjennom et datterselskap kalt Jumpshot. De reklamerer med at kundene kan få tilgang til hvert klikk, søk og kjøp som kundene gjør. Dataene samles inn gjennom Avast Antivirus og krever samtykke fra kundene, men ikke alle kundene er enig i at de faktisk har gitt samtykke selv om data samles inn. Det er gjort forsøk på å anonymisere dataene, men mange brukere kan antakeligvis de-anonymiseres.
Referanser
https://www.vice.com/en_us/article/qjdkq7/ava[...]

Mozilla og Google har fjernet nettleser-utvidelser etter misbruk

Både Mozilla og Google har avslørt misbruk og svindel utført via nettleser-utvidelser. Google meldte tidligere denne måneden at det har vært en økning i svindler fra utvidelser som gjennomfører penge-transaksjoner, og har midlertidig stanset nye utgivelser av slike utvidelser. Mozilla har på sin side deaktivert 197 utvidelser på grunn av ulike typer misbruk.
Referanser
https://threatpost.com/google-mozilla-ban-bro[...]

Intel patcher CPU-svakhet for tredje gang

Intel melder at de vil sende ut en patch for "Zombieload"-svakheten for tredje gang. Svakheten ble først oppdaget for 18 måneder siden og Intel har prøvd å patche den to ganger allerede. Det har imidlertid blitt oppdaget enda en variant av svakheten som klarer å omgå patchene.
Referanser
https://www.wired.com/story/intel-zombieload-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>