Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 31 January 2020

2020.01.31 - Nyhetsbrev

500 nettbutikker i Norden er nede etter ransomware-angrep. Svakheter hos Azure.

500 nettbutikker i Norden er nede etter ransomware-angrep

Webmercs leverer nettbutikkløsninger for flere kjente nettbutikker i Norden, og har vært nede siden onsdag denne uken. Dette har rammet flere norske nettbutikker, blant annet Multicom, Deal.no og Advania. De har vært helt eller delvis ute av drift siden løsningene gikk ned onsdags kveld. De håper å få serverne sine opp igjen i løpet av helgen.
Referanser
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/xPWkQG/inn[...]

Svakheter hos Azure

Forskere hos Checkpoint har skrevet en lengre artikkel om svakheter og mulige angrepsvektorer mot skytjenester. I del 1 av denne artikkelserien er det fokusert på Azure og deres Cloud Infrastructure. Det ble i denne sammenheng funnet kritiske svakheter i Azure Cloud infrastructure som tillater såkalt Remote Cloud Execution. Del 2 er også ute og tar for seg Azure App Service.
Anbefaling
Referanser
https://research.checkpoint.com/2020/remote-c[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>