Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 14 January 2020

2020.01.14 - Nyhetsbrev

Det ryktes at Microsoft i kveld kommer til å slippe en patch for en hittil ukjent kritisk svakhet i Windows CryptoAPI. Dette skjer i forbindelse med den månedlige utsendingen av patcher.

Rykter om patch av hittil ukjent kritisk svakhet i Windows CryptoAPI

Det ryktes om at en hittil ukjent kritisk svakhet i en Windows komponent, crypt32.dll, som håndterer sertifikat og kryptografiske meldingsfunksjoner i Microsoft CryptoAPI. Svakheten skal gjelde alle versjoner av Windows og ryktene sies at den er inkludert i kommende patch.

CryptoAPI brukes av utviklere til å sikre Windows applikasjoner med kryptografi og inkluderer funksjonalitet for å kryptere og dekryptere data med digitale sertifikater.
En kritisk svakhet i denne komponenten kan ramme autentisering på Windows maskiner, beskyttelse av sensitiv data som håndteres av Internet Explorer/Edge nettlesere og en rekke andre tredjeparts applikasjoner og verktøy. Svakheten kan også utnyttes slik at malware kan se ut som et legitimt program signert av et legitimt selskap.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2020/01/cryptic-r[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>