Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 9 January 2020

2020.01.09 - Nyhetsbrev

Mozilla hasteoppdaterer Firefox. Nytt vellykket angrep mot SHA1 algoritmen. (Medium)

Mozilla hasteoppdaterer Firefox

En kritisk sårbarhet i Firefox, som blir utnyttet i angrep, fjernes i siste oppdatering fra Mozilla. Det anbefales å oppdatere Firefox til nyeste oppdatering (72.0.1) snarest ettersom sårbarheten er kritisk.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/mozilla-med-nodf[...]
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]
http://

Nytt vellykket angrep mot SHA1 algoritmen.

Tre år etter algoritmen SHA1 ble utnyttet første gang er det nå et nytt og mer kraftfullt angrep mot algoritmen som gir angriper større fleksibilitet. å tross av at SHA1 har gradvis blitt faset ut siste 5 år er det fortsatt mange sikkerhetsprogramvare og systemer som fortsatt bruker SHA1, og disse er utsatt for denne type angrep. Blant annet er det mulig å lage digitalt signerte SHA1 PGP nøkler, slik at man kan utgi seg for å være andre.
Anbefaling
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>