Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 10 January 2020

2020.01.10 - Nyhetsbrev

Sentinel Labs analyserer PowerTrick. Juniper og Cisco har oppdatert flere av sine produkter. Aktive skanninger etter kritisk sikkerhetsfeil i NetScaler. Ny skadevare treffer Bapco. Travelex rammet av ransomware-angrep. Ny versjon av Google Chrome blokkerer notifikasjoner automatisk.

Sentinel Labs analyserer PowerTrick

Sentinel Labs har sluppet en rapport hvor de analyserer PowerTrick, et offensivt verktøy utviklet av den russiske nettkriminalitetsgruppen TrickBot. Verktøyet er laget for å ligge skjult, i legere tid, å utføre rekognosering på infiserte mål av høy verdi, som for eksempel finansinstitusjoner.
Referanser
https://labs.sentinelone.com/top-tier-russian[...]

Juniper har oppdatert flere av sine produkter

Juniper har sluppet sikkerhetsoppdateringer for en rekke av deres produkter.
Referanser
https://kb.juniper.net/InfoCenter/index?page=[...]

Cisco oppdaterer flere produkter

Cisco har sluppet en sikkerhetsoppdatering til en rekke av sine produkter.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

Aktive skanninger etter kritisk sikkerhetsfeil i NetScaler

Sikkerhetsforskere advarer om aktive skanninger etter en kritisk sikkerhetsfeil i Citrix-servere. Sårbarheten (CVE-2019-19781) ble avslørt i desember og påvirker Citrix Application Delivery Controller - også kjent som NetScaler ADC og Citrix Gateway, tidligere kjent som NetScaler Gateway. Svakheten gjør det mulig for en angriper å utføre ekstern kjøring av kode.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/hackers-probe-u[...]

Ny skadevare treffer Bapco

Bapco (Bahrains nasjonale oljeselskap) ble den 29. desember truffet av en ny versjon av skadevaren Dustman, en skadevare designet for å slette data på infiserte maskiner. Dustman representerer den tredje skadevaren knyttet til stats-støttede hacker-grupper.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/new-iranian-dat[...]

Travelex rammet av ransomware-angrep

Vekslingsselskapet Travelex har blitt rammet av et ransomware-angrep. Gruppen Sodinokibi, også kjent som REvil, har påtatt seg ansvaret for angrepet og har fortalt BBC at de krever 6 millioner amerikanske dollar i løsepenger fra Travelex. I tillegg til dette hevder gruppen at de har hentet ut 5GB med kunde-informasjon som de kommer til å lekke dersom selskapet ikke betaler.
Referanser
https://www.bbc.com/news/business-51017852

Ny versjon av Google Chrome blokkerer notifikasjoner automatisk

Versjon av Google Chrome, som blir tilgjengelig tidlig i Februar blokkerer automatisk notifikasjoner. Mozilla Firefox la nylig til den samme funksjonaliteten.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/google-chrome-t[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>