Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 2 July 2020

2020.07.02 - Nyhetsbrev

Windows slipper sikkerhetsoppdateringer for Windows 10 Server. Ny type ransomware rettet mot MacOS. Lookout har oppdaget nye spionvare-verktøy til Android.

Windows slipper sikkerhetsoppdateringer for Windows 10 Server

Windows har sluppet oppdateringer til to svakheter i biblioteker for avspilling av media. Disse er sluppet gjennom Windows Store.

Sårbarhetene kan utnyttes dersom en bruker åpner en korrupt bildefil med et program som benytter seg av Codecs-biblioteket. Den ene sårbarheten tillater en angriper å kjøre vilkårlig kode, mens den andre kan la en angriper få tilgang på informasjon som kan brukes til å kompromittere systemet videre.
Referanser
https://threatpost.com/microsoft-releases-eme[...]
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]

Ny type ransomware rettet mot MacOS

EvilQuest er en ny type ransomware som gjør mer utover å kryptere filer. Den går kun etter systemer som kjører macOS, og programvaren har blitt observert sammen med piratkopierte applikasjoner. Som andre ransomware, krypterer den filer på systemet og ber om løsepenger for å dekryptere dem. I tilegg installeres en keylogger, et reverse shell så angriperen kan ta kontroll over systemet og skadevaren ser etter passord til kryptovalutakontoer.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/new-evilquest-r[...]

Lookout har oppdaget nye spionvare verktøy til Android

Det har blitt funnet spionvare på Android. Grupperingen bak skadevaren har trojanisert eksisterende applikasjoner, men har beholdt funksjonaliteten.
Spionvaren ble tatt i bruk for å kartlegge minoritetsgruppen Uigurer og man har sett utbredt bruk av det i Asia. Kampanjen har pågått siden 2013.
Referanser
https://threatpost.com/four-android-spyware-t[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>