Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 20 July 2020

2020.07.20 - Nyhetsbrev

IBMs sikkerhetssteam fanget opp 40GB med data fra Iransk hackergruppe. Apple lanserer sikkerhetsoppdatering for Catalina, Mojave og High Sierra. Selskapet Orange under ransomware angrep. Oppdatering på twitters sikkerhetshendelse.

IBMs sikkerhetssteam fanget opp 40GB med data fra Iransk hackergruppe

IBM sitt X-Force IRIS sikkerhetsteam fanget opp store mengder data fra en Iransk hackergruppe i mai. Dataene ble fanget mens de ble lastet opp til en server som var knyttet opp mot hackergruppen fra tidligere av. I dataene lå det rundt fem timer med skjermopptak av operatører som gikk gjennom data fra kompromitterte kontoer tilhørende et medlem av De forente staters marine og en offiser i Den greske marinen.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Apple lanserer sikkerhetsoppdatering for Catalina, Mojave og High Sierra

Apple har oppdatert flere versjoner av apple operativsystemet. Oppdateringene er med på å sikre flere funksjoner i operativsystemene som for eksempel ondsinnet lydfiler som kan vilkårlig eksekvere kode, buffer overflow og mer. For full oversikt kan du lese over Apple sin kunngjøring.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT211289

Selskapet Orange under ransomware angrep

Orange er et fransk telekommunikasjonsselskap som blant annet tilbyr tjenester som virtuelle workstations og systemsikkerhet.De har bekreftet at de har vært under et ransomware angrep som delte informasjon om 20 av deres kunder.
Anbefaling
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Oppdatering på twitters sikkerhetshendelse

Twitter har lagt ut et innlegg på bloggen sin om angrepet som skjedde forrige uke. På bloggen skriver de bl.a at årsaken trolig er et social engineering angrep hvor angriperne har misbrukt informasjon fra twitters ansatte. De skriver også at det var 130 brukere som ble angrepet, og 45 av dem klarte angriperne å resette passord og poste tweets. Av disse 45 fikk de også lastet ned personlig data om åtte av brukerne. Twitter skriver at de jobber videre med saken.
Anbefaling
Referanser
https://blog.twitter.com/en_us/topics/company[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>