Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 17 July 2020

2020.07.17 - Nyhetsbrev

Russiske hackere påstås å stå bak forsøk på å stjele data om forskning på vaksiner mot Coronaviruset. Blackrock Android trojaner designet for å stjele passord og kredittkortdata fra hundrevis av apper. Cisco med oppdateringer for flere produkter. Feil i Zoom kunne latt svindlere etterligne organisasjoners identitet.

Cisco med oppdateringer for flere produkter

Cisco slipper sikkerhetoppdateringer for flere av sine produkter, og CISA har lagt ut anbefalinger for hvilke av svakhetene som snarest bør patches. Noen av svakhetene kan potensielt bli brukt til ekstern kodeeksekvering av cyberkriminelle.
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]

Russiske hackere påstås å stå bak forsøk på å stjele data om forskning på vaksiner mot Coronaviruset

Storbritannia, USA og Canada har sammen lagt frem en kunngjøring hvor de beskylder russisk etterretning for å forsøke å stjele informasjon om forskning på vaksiner fra akademiske institusjoner og legemiddelfirmaer. NCSC, et statlig senter for datasikkerhet i Storbritannia, sier de har indikasjoner på at det er hackergruppen APT29, eller Cozy Bear, som står bak.
Referanser
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/VbKbxV/h[...]
https://www.bbc.com/news/technology-53429506
https://www.nrk.no/urix/anklager-russland-for[...]
https://www.ncsc.gov.uk/files/Advisory-APT29-[...]

Feil i Zoom kunne latt svindlere etterligne organisasjoners identitet

En ny funksjon i Zoom har vist seg å kunne utnyttes av angripere til å etterligne en bedrifts identitet. En funksjon som skulle la bedrifter lage skreddersydde invitasjonslinker lot hvilken som helst konto benytte seg av en organisajons subdomene på Zoom.
Referanser
https://blog.checkpoint.com/2020/07/16/fixing[...]
https://thehackernews.com/2020/07/zoom-vanity[...]

Blackrock Android trojaner designet for å stjele passord og kredittkortdata fra hundrevis av apper

Malwaren stjeler brukernavn og passord, og vil i tilegg forsøke å få brukeren til å skrive betalingskortdetaljer om appen støtter dette. En app som har malwaren installert vil spørre brukeren om å få tilgang til telefonens tilgjengelighetsfunksjoner.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/new-blackrock-a[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>