Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 16 July 2020

2020.07.16 - Nyhetsbrev

CIA står mest sannsynlig bak datalekkasjer fra APT34 og FSB. Hackere brukte profilterte twitterkontoer til å svindle til seg kryptovaluta. En ny bakdør knyttet til Trickbot er oppdaget. Adobe slipper oppdateringer og patcher 13 sårbarheter. Forfalsket Cisco-switch undersøkt for bakdører.

Adobe slipper oppdateringer og patcher 13 sårbarheter

I går slapp Adobe en sikkerhetsoppdatering. Oppdateringen patcher 13 sårbarheter fordelt på fem produkter. Av disse er fire av sårbarhetene ansett som kritiske.
Referanser
https://thehackernews.com/2020/07/adobe-secur[...]

CIA står mest sannsynlig bak datalekkasjer fra APT34 og FSB

Etter at Trump ga CIA større handlingsrom til å bedrive cyberoperasjoner utenlands i 2018 har CIA orkestrert minst et dusin operasjoner over hele verden. Reportere i Yahoo mener at CIA kan knyttes til flere hack-og-dump hendelser fra 2019. APT34, en iransk hackergruppe, og det russiske etteretningsbyrået FSB skal være blant de utsatte.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/report-cia-most[...]

Forfalsket Cisco-switch undersøkt for bakdører

Forfalskede produkter som utnytter en kjent produsent sitt gode navn og rykte kan inneha feil og mangler som ikke blir oppdaget. F-Secure Consulting har undersøkt en falsk Cisco-switch og sett om det har blitt introdusert noen bakdører i denne.
Referanser
https://labs.f-secure.com/assets/BlogFiles/20[...]
https://labs.f-secure.com/publications/the-fa[...]

En ny bakdør knyttet til Trickbot er oppdaget

En ny strategi for å spre trojaneren Trickbot er oppdaget og beskrevet av sikkerhetsteamet Cybereason Nocturnus. Bakdæren "Bazar" spres via phishing-mail, og ble oppdaget første gang i april. Siden har det blitt oppdaget flere versjoner av malwaren. Teamet sier bakdøren fortsatt er under utvikling, men at den kan bli en alvorlig trussel når den er klar for lansering.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/new-bazar-backd[...]

Hackere brukte profilterte twitterkontoer til å svindle til seg kryptovaluta

Hackere har brukt profilerte personers twitterkontoer til å svindle til seg store mengder Bitcoin. Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos og Joe Biden var blant de som fikk kontoen sin misbrukt. I tillegg har flere kryptoselskaper og -personligheter sine kontoer blitt kompromittert. Twitter sier hackerne brukte sosial manipulasjon til å lure til seg innloggingsdetaljer fra ansatte med tilgang på interne verktøy i et koordinert angrep. Motherboard skriver at en twitteransatt ble betalt for å misbruke programvaren.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://www.reddit.com/r/technology/comments/[...]
https://www.vice.com/en_us/article/jgxd3d/twi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>