Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 9 July 2020

2020.07.09 - Nyhetsbrev

Flere bedrifter bekymret for offentlig skysikkeret. Palo Alto Networks løser alvorlig feil i PAN-OS-enheter. Bugs i Citrix ADC og Gateway gjør det mulig for kode injeksjon (Medium).

Flere bedrifter bekymret for offentlig skysikkeret

I følge en ny undersøkelse er de fleste virksomheter bekymret for den nåværende tilstanden til deres offentlige skylagringssikkerhet, og 70% innrømmer at de har opplevd et sikkerhetsbrudd det siste året. Undersøkelsen viste også at Asia opplevde flest sikkerhetsbrudd. Europa derimot opplevde den laveste andelen sikkerhetsbrudd.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/majority-of-fir[...]

Palo Alto Networks løser alvorlig feil i PAN-OS-enheter

Palo Alto Networks (PAN) adresserte i dag en alvorlig sårbarhet som ble funnet i PAN-OS GlobalProtect-portalen og som påvirker ikke-oppdaterte PAN next-generation brannmurer. Sikkerhetsproblemet, mrd CVE-referanse 2020-2034, lar uautentiserte eksterne angripere utføre vilkårlige OS-kommandoer med root-rettigheter på enheter som ikke er oppdaterte.
Sårbarheten har blitt vurdert til høy alvorlighetsgrad med en CVSS 3.x-basisscore på 8.1, og den kan utnyttes av trusselaktører med nettverkstilgang til sårbare servere.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Bugs i Citrix ADC og Gateway gjør det mulig for kode injeksjon

Det er oppdaget flere svakheter i Citrix Gateway og Citrix ADC (Tidigere kjent som NetScaler ADC og Gateway). Fire av svakhetene som er avdekket kan bli utnyttet av eksterne angripere. Angrepene kan føre føre til at systemene blir kompromittert ved bruk av XSS eller en nedlastings link som blir brukt av en ikke autentisert bruker som er på systemet. Svakhetene gjør det også mulig å angripe Virtuelle IP adresser, dette inkluderer angrep som denial of service mot Gateway eller virtuelle autentiserings servere. Hvis systemet ditt er konfigurert etter Citrx sine anbefalinger er risiko for et vellykket angrep redusert.
Anbefaling
Patch Citrix ADC og Gateway innstalasjoner umiddelbart.
Referanser
https://threatpost.com/citrix-bugs-allow-unau[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>