Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 10 July 2020

2020.07.10 - Nyhetsbrev

APT-gruppen Evilnum linkes til cyberangrep mot Fintech-selskaper. Zoom jobber med zero-day patch (Medium).

APT-gruppen Evilnum linkes til cyberangrep mot Fintech-selskaper

Ifølge etterforskere fra ESET har APT-gruppen Evilnum blitt linket til cyberangrep mot Fintech-selskaper (finansielle teknologiselskaper) siden 2018. Utover dette har lite blitt utforsket med tanke på gruppens verktøy, teknikker eller potensielle bånd til andre grupper. Evilnum har fokusert på mål lokalisert i Europa og Storbritannia, selv om noen mål også befinner seg i Australia og Canada. Målet er å infiltrere bedriftsnettverk, få tilgang til legitimasjonsinformasjon og stjele verdifull finansiell informasjon som enten kan brukes til uredelige kjøp eller selges videre i bulk til andre kriminelle.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/researchers-con[...]

Zoom jobber med zero-day patch

Sikkerhetsfirmaet ACROS Security har offentliggjort en ny zero-day svakhet i Zooms Windows-klient. Zoom jobber nå med å rulle ut en patch. Svakheten påvirker bare eldre versjoner av Windows, som Windows 7 og Windows Server 2008 R2. Windows 8 og Windows 10 er ikke påvirket. Sårbarheten lar en ekstern angriper eksekvere vilkårlig kode på en kompromittert datamaskin ved å få brukeren til å utføre noen typiske handlinger som å åpne en dokumentfil.
Anbefaling
Ikke bruk Zoom på Windows 7 eller eldre versjoner får patch er tilgjengelig.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/zoom-working-on[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>