Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 8 July 2020

2020.07.08 - Nyhetsbrev

Ikke kritisk søkelys på Tiktok i Norge: Ingen sikkerhetsvurdering. Tysk studie har funnet ut at de fleste hjemmerutere er fulle av sikkerhetshull.

Ikke kritisk søkelys på Tiktok i Norge: Ingen sikkerhetsvurdering

NSM melder til NTB at de foreløpig ikke har noen planere om å se nærmere på videodelingsappen Tiktok, som nettopp har passert 2 milliarder nedlastninger. Selv om Tiktok har blitt en av verdens mest populære apper stiger skepsisen rundt hvor personlige data havner hen ettersom appen er eid av kinesiske Byte Dance som kan overlevere data til kinesiske myndigheter. India er et av landene som allerede har innført forbud mot appen, mens USA og flere EU land har startet etterforskning mot den. PST melder også at de ikke har foretatt noen spesiell vurdering av Tiktok. Men datatilsynet melder at de følger med på EUs personvernsråd, som har laget en egen arbeidsgruppe for å granske personvernet i appen.
Referanser
https://e24.no/teknologi/i/EWOrqG/ikke-kritis[...]

Tysk studie har funnet ut at de fleste hjemmerutere er fulle av sikkerhetshull.

Et tysk institutt for kommunikasjon har foretatt en test for kjente sikkerhetshull av over 127 hjemme rutere fra 7 forskjellig leverandører. Studiet fant ut at 46 av ruterne ikke hadde fått en eneste sikkerhetsoppdatering innen det siste året og at flere rutere hadde flere hundre kjente sikkerhetshull. Det ble også oppdaget at leverandører leverte sikkerhetsoppdateringer uten å patche med kjente sikkerhetshull. Studiet konkluderer med at det må bli bedre sikkerhet på hjemmerutere fremover.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/home-router-war[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>