Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 3 September 2020

2020.09.03 - Nyhetsbrev

Cisco har sluppet en rekke sikkerhetsoppdateringer. Riksrevisjonen frykter flere dataangrep: – Har funnet betydelige mangler. Global kampanje truer med DDoS og forlanger Bitcoins.

Cisco har sluppet en rekke sikkerhetsoppdateringer

Cisco har sluppet en rekke sikkerhetsoppdateringer for forskjellige produkter, blant annet Jabber, IOS XR, Enterprise NFV Infrastructure Software og Webex Meetings.

Den mest alvorlige svakhet her i Windows-klienten for Jabber. Denne svakheten har fått en CVSS-verdi på 9.9.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]
https://watchcom.no/nyheter/nyhetsarkiv/uncov[...]

Riksrevisjonen frykter flere dataangrep: – Har funnet betydelige mangler

Riksrevisjonen har flere ganger kommet med krass kritikk av IT-sikkerheten i statlige institusjoner som politiet og Oljedirektoratet. Nå frykter riksrevisor Per-Kristian Foss at for dårlig sikkerhet i norsk offentlighet vil føre til flere dataangrep.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/riksrevisjonen-frykt[...]

Global kampanje truer med DDoS og forlanger Bitcoins

Siden midten av August har det pågått en global kampanje der en eller flere grupperinger truer med DDoS-angrep, dersom de ikke får betalt i Bitcoins. I trussele-poster gir angriperne seg gjerne ut for å være Fancy Bear, Armada Collective eller Lazarus Group. For å stoppe angrepene forlanges det løsepenger i form av 10-20 Bitcoins.

Tidligere har denne typen trusler ofte vært tomme, det har altså ikke kommet noen angrep i etterkant, eller disse har vært mindre alvorlige. Også bedrifter i Norge har mottatt trusler.

Vi anbefaler å ikke betale løsepenger for å prøve å unngå angrep. Sørg for å ha gode rutiner på plass i tilfelle trusler eller angrep.
Referanser
https://www.infosecurity-magazine.com/news/gl[...]
https://security.radware.com/ddos-threats-att[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>