Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 11 September 2020

2020.09.11 - Nyhetsbrev

Hackere fra Kina, Iran og Russland har forsøkt å påvirke valgkampen i USA
Microsoft knytter STRONTIUM til nytt legitimasjonhøstingmønster

Hackere fra Kina, Iran og Russland har forsøkt å påvirke valgkampen i USA

Microsoft bekrefter at aktører fra Kina, Iran og Russland har forsøkt å hacke seg inn på e-postkontoer som tilhører personer som er knyttet til valgkampen i USA. De Russiske aktørene retter seg mot Biden-kampanjen og er linket til gruppen Fancy Bear/APT28.

Mesteparten av angrepene ble oppdaget og blokkert, ifølge Tom Burt, konserndirektør for kundesikkerhet og tillit hos Microsoft.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/microsoft-confi[...]
https://www.wired.com/story/russias-fancy-bea[...]

Microsoft knytter STRONTIUM til nytt legitimasjonhøstingmønster

MSTIC (Microsoft Threat Intelligence Center) har nylig funnet ett nytt mønster for innsamling av Office 365 legitimasjoner rettet mot amerikanske og britiske organisasjoner som er direkte involvert i politiske valg. Analytikere fra MSTIC og Microsoft Identity Security har sporet denne nye aktiviteten siden april 2020.
Referanser
https://www.microsoft.com/security/blog/2020/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>