Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 8 September 2020

2020.09.08 - Nyhetsbrev

Ransomware-angrep stanset Argentinske grenseoverganger i fire timer.

Ransomware-angrep stanset Argentinsk grenseovergang i fire timer

Argentinas innvandringsbyrå ble den 27. august rammet av et Netwalker løsepengevirus som midlertidig stoppet grenseovergangen inn og ut fra landet i fire timer. For å hindre viruset i å spre seg stengte myndighetene ned nettverket til innvandringskontorene og grensekontrollen. Dette førte til forsinkelser i landets generelle drift i fire timer, før serverne ble startet opp igjen. I første omgang krever Netwalker 2 millioner dollar i løsepenger for å dekryptere filene og 4 millioner dollar om fristen på 7 dager ikke blir møtt.

Løsepengevirus er blitt vanlige nyhetsoverskrifter, men dette er muligens ett av de første kjente løsepenge-angrepene mot et statlig organ som har avbrutt et lands operasjoner.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>