Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 29 September 2020

2020.09.29 - Nyhetsbrev

Programvareleverandøren Tyler Technologies rammet av løsepengevirus. Universal Health Services sine sykehus rammet av løsepengevirus. Det franske transportfirmaet CMA CGM rammet av malware-angrep.

Programvareleverandøren Tyler Technologies rammet av løsepengevirus

Tyler Technologies ble rammet av løsepengevirus 23. september. Selskapet leverer programvare til statlige og føderale styresmakter i USA. I tillegg til løsepengevirus-angrepet melder nå flere av kundene til Tyler om mistenkelige innlogginger og installasjon av bakdører på deres systemer, noe som tyder på at angriperne fortsatt har tilgang.
Referanser
https://www.zdnet.com/google-amp/article/susp[...]

Universal Health Services sine sykehus rammet av løsepengevirus

UHS, som er en av verdens største tilbyder av helsetjenester, har blitt utsatt for løsepengevirus de siste dagene og mange datasystemer er utilgjengelig. Dette har rammet sykehus både i USA og Storbritannia. Det er foreløpig ikke bekreftet hvilket løsepengevirus som ble benyttet, men det spekuleres i at det er Ryuk Ransomware. Så langt vet man ikke skadeomfanget, men UHS sier at ingen data om ansatte eller pasienter har blitt tatt eller misbrukt.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/uhs-hospital-ne[...]
https://www.uhsinc.com/statement-from-univers[...]
https://threatpost.com/universal-health-ranso[...]
https://www.theregister.com/2020/09/28/united[...]

Det franske transportfirmaet CMA CGM rammet av malware-angrep

Det franske transportfirmaet CMA CGM er rammet av et malware angrep og har stengt ned deler av nettverket deres for å forhindre spredning. Det er ikke klart hva slags angrep det er snakk om. Opplysninger kan tyde på at det er ransomware-varianten Ragner Locker som har rammet virksomheten.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>