Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 14 September 2020

2020.09.14 - Nyhetsbrev

Datasenter-giganten Equinix infisert med Netwalker ransomware, angripere krever $4.5M i løsepenger. 4 av 10 nordmenn har mottatt svindel-SMS det siste året. Ny phishing-teknikk bruker Azure AD autentiserings-API for å sjekke offerets passord i sanntid. Zoom gjør tofaktorautentisering tilgjengelig for alle kontoer. Windows-svakhet gir potensielle angripere mulighet til å unngå sikkerhetsreglene til Windows Defender. Flere større reiseselskap har unnlatt å sikre nettsidene sine, til tross for tidligere datainnbrudd.

Datasenter-giganten Equinix infisert med Netwalker ransomware, angripere krever $4.5M i løsepenger

Før helgen kom det fram at datasenter-giganten Equinix har blitt infisert med Netwalker ransomware. Angriperne krever 4.5 millioner dollar i løsepenger og har i tillegg laget en spesifikk melding til Equinix, noe som er uvanlig for denne ransomwaren. I meldingen som Bleepingcomputer har fått tilgang til kommer angriperne med bilder av stjålne data for å true Equinix til å betale løsepengene. Bildene indikerer at det var et datasenter i Australia som var inngangsnøkkelen for angriperne. Bleepingcomputer har også fått vite at 74 av Equinix sine RDP-servere er eksponert og innloggingsinformasjon til disse flyter rundt på markeder på det mørke nettet allerede.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

4 av 10 nordmenn har mottatt svindel-SMS det siste året

En undersøkelse gjort på vegne av Norsis viser at 37 prosent av nordmenn har mottatt SMSer fra falske avsenderer i løpet av det siste året, skriver E24. De har skrevet en artikkel om dette, med litt statistikk rundt svindelforsøk på SMS.
Referanser
https://e24.no/naeringsliv/i/g7XABq/45000-fal[...]

Ny phishing-teknikk bruker Azure AD autentiserings-API for å sjekke offerets passord i sanntid

Angripere kan nå sjekke passord i sanntid under phishingangrep, skriver Threatpost. Angrepsteknikken fører offeret til en falsk nettside, hvor hun blir bedt om å skrive inn brukernavn og passsord. Det som er nytt, er at angriperne har implementert et Azure AD autentiserings-API. Ved hjelp av dette kan brukernavn sjekkes i sanntid mot bedriftens Active Directory. Angriperen kan dermed få en tjuvstart i sammenligning med tradisjonelle metoder. Teknikken ble oppdaget i forbindelse med et målrettet angrep mot en bedrift.
Referanser
https://threatpost.com/office-365-phishing-at[...]

Zoom gjør tofaktorautentisering tilgjengelig for alle kontoer

Den 10. september annonserte Zoom i et blogginnlegg at tofaktorautentisering nå er tilgjengelig for alle typer kontoer. Man kan enten bruke tidsbregrensede engangspassord fra apper som Google Authenticator, Microsoft Authenticator o.l, eller bli tilsendt engangskode via SMS.
Referanser
https://blog.zoom.us/secure-your-zoom-account[...]

Windows-svakhet gir potensielle angripere mulighet til å unngå sikkerhetsreglene til Windows Defender

Windows-filen finger.exe blir levert med Windows-operativsystemet og kan bli utnyttet for nedlasting av ondsinnet programvare uten at Windows Defender reagerer, ettersom det blir sett på som en troverdig prosess. Bruken av FINGER-protokollen går over port 79. Det har har blitt gjort vellykket testing av svakheten som det kan leses mer om i referanselisten.
Referanser
http://hyp3rlinx.altervista.org/advisories/Wi[...]

Flere større reiseselskap har unnlatt å sikre nettsidene sine, til tross for tidligere datainnbrudd

En undersøkelse gjort av "Which?" tok for seg 98 reiseselskap og så etter sikkerhetshull i nettsidene deres. Blant de fem verste fant de store aktører som Marriot, British Airways og easyJet. "Which?" bemerker at disse selskapene har blitt bøtelagt for datainnbrudd tidligere, men har likevel ikke rettet opp i sikkerhetshullene.
Referanser
https://www.which.co.uk/news/2020/09/marriott[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>