Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 28 September 2020

2020.09.28 - Nyhetsbrev

Kaspersky med rapport om trusselbildet for industrielle kontrollsystemer for H1 2020. Flere sårbarheter i Cisco-utstyr.

Kaspersky med rapport om trusselbildet for industrielle kontrollsystemer H1 2020

Kaspersky utga på torsdag en rapport som beskriver trusselbildet for industrielle kontrollsystemer så langt i år. Alt i alt har andelen angrepne datamaskiner sunket, mens en liten økning sees i "olje & gass"-sektoren og innen bygningsautomasjon. De beskriver en økning i malware bygd på .net-plattformen. Dessuten går de gjennom en del viktige hendelser i år, og beskriver trusselbildet ut i fra corona-pandemien.
Referanser
https://ics-cert.kaspersky.com/reports/2020/0[...]

Flere sårbarheter i Cisco-utstyr

Cisco har like før helgen publisert flere sårbarheter hovedsaklig knyttet til en oppdatering til Cisco IOS og IOS XE. Flere av disse sårbarhetene er vurdert med kritikalitet høy og lar seg utnytte over nett og uten autentisering. CVEene 2020-3408, 2020-3414, 2020-3422, 2020-3509 og 2020-3526 kan være av spesiell interesse og knyttes til tjenestenekt-situasjoner. Det er ikke rapportert aktiv utnyttelse av svakhetene.
Anbefaling
Vi anbefaler å se gjennom alle sårbarhetsvarslene, og vurdere
disse mot egne systemer og infrastruktur.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>