Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 18 September 2020

2020.09.18 - Nyhetsbrev

Forfalsket sikkerhetstrenings-epost fra phishing-simulatorfirma. Første dødsfall rapportert etter et ransomware-angrep mot tysk sykehus.

Forfalsket sikkerhetstrenings-epost fra phishing-simulatorfirma

Cofense Intelligence har analysert en kampanje med e-poster med sikkerhetstema. Disse gir seg ut for å være en påminnelse om å ta en anti-phishing-opplæring, men lenkene sender ofrene til en phishing-side. Phishing-sidene har blitt observert på kompromitterte nettsteder og har blitt brukt på minst 30 domener siden midten av april 2020.
Referanser
https://cofense.com/spoofed-training-email-fr[...]

Første dødsfall rapportert etter et ransomware-angrep mot tysk sykehus

Det har blitt registrert et dødsfall etter at en pasient ble omdirigert til et nærliggende sykehus etter at Düsseldorf universitetssykehus ble rammet av et ransomware-angrep. Pasienten, som trengte akutt behandling, døde etter å ha blitt omdirigert til et sykehus mer en 30 km unna. Det nærmeste sykehuset hadde fått ransomware på mer enn 30 interne servere.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/first-death-rep[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>