Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 9 September 2020

2020.09.09 - Nyhetsbrev

Microsoft patcher 129 svakheter i denne månedens oppdatering. Frankrike, Japan, New Zealand advarer om plutselig økning i Emotet-angrep. E-sjefen frykter påvirkning av stortingsvalget. Angripere dropper DDOS-boter og kryptominere på eksponerte Docker-servere. Adobe med sikkerhetsoppdatering for tre produkter. Pakistansk strømselskap rammet av løsepengeviruset Netwalker.

Microsoft patcher 129 svakheter i denne månedens oppdatering

Microsoft patcher 129 sårbarheter i månedens oppdatering. 32 av svakhetene går på ekstern kodeeksekvering, og av disse får 20 høyeste score "critical" på Microsoft sin egene sårbarhetsrangering. Én av svakhetene skal gjøre det mulig å kjøre vilkårlig kode på en Exchange-server bare ved å sende en epost som behandles av serveren.

Så langt er det ikke kjent at noen av svakhetene benyttes til angrep.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/microsoft-septe[...]
https://threatpost.com/microsofts-patch-tuesd[...]
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]

Frankrike, Japan, New Zealand advarer om plutselig økning i Emotet-angrep

Nettsikkerhetsbyråer fra Frankrike, Japan og New Zealand advarer om en stor økning i Emotet-angrep rettet mot deres respektive land.

Emotet-aktivitet beskrevet i varslene refererer til spam-kampanjer via e-post som stammer fra Emotet-infrastruktur og målrettede selskaper og offentlige etater i de tre landene.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/france-japan-ne[...]

E-sjefen frykter påvirkning av stortingsvalget

Dataangrepet mot Stortinget kan være en del av en større kampanje mot flere land, mener etterretningssjef Moten Haga Lunde. Han frykter at fremmede makter kan forsøke å påvirke valget neste høst.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/etterretningssjefen-[...]

Angripere dropper DDOS-Boter og kryptominere på eksponerte Docker-servere

Ondsinnede aktører fortsetter å angripe målrettede miljøer som kjører Docker-kontainere. Trend Micro har nylig oppdaget et angrep som slipper både en ondsinnet kryptominer og en distribuert denial-of-service (DDoS)-bot på en Docker-container.
Referanser
https://www.trendmicro.com/en_us/research/20/[...]

Adobe med sikkerhetsoppdatering for tre produkter

Produktene som bør oppdateres er Adobe InDesign, Framemaker og Experience Manager. Oppdateringen til Experience Manager får prioritet 2, det vil si at produktet har vært utsatt for risiko tidligere, men at det ikke finnes kjente exploits.
Referanser
https://blogs.adobe.com/psirt/?p=1916
https://threatpost.com/critical-adobe-flaws-a[...]

Pakistansk strømselskap rammet av løsepengeviruset Netwalker

Pakistans største strømselskap ble rammet av ransomwaren Netwalker den 7. september. Angriperne skal ha bedt om 3.8 millioner USD i løsepenger. Det er selskapets nettsider for kunder som skal ha blitt påvirket av angrepet, ikke strømnettet i seg selv.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>