Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 5 October 2021

2021.10.05 - Nyhetsbrev

Ransomware-gruppe arrestert i Ukraina etter stor internasjonal politiaksjon. Firma som ruter milliarder av tekstmeldinger sier at det ble hacket. Hvordan Facebook forsvant fra Internett.

Ransomware-gruppe arrestert i Ukraina etter stor internasjonal politiaksjon

Den 28. september utførte Gendarmerie Nationale, Ukrainsk politi og FBI en koordinert aksjon mot en kriminell organisasjon kjent for ransomware-angrep.

Denne aksjonen resulterte i arrestasjonen av to viktige operatører fra organisasjonen. Organisasjonen er mistenkt i å ha utført en rekke målrettede angrep mot store industrielle selskaper i både Europa og Nord-Amerika. I disse angrepene har de kriminelle operatørene stjålet sensitive data, og deretter kryptert filer for å kreve løsepenger.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/r[...]

Firma som ruter milliarder av tekstmeldinger sier at det ble hacket

Syniverse håndterer milliarder av tekstmeldinger i året, og hackere hadde uautorisert tilgang til systemet i årevis.

Et selskap som er en kritisk del av den globale telekommunikasjons infrastrukturen som brukes av AT&T, T-Mobile, Verizon og flere andre rundt om i verden som Vodafone og China Mobile, avslørte at hackere har vært inne i systemene i mange år. Dette påvirker mer enn 200 av kundene og potensielt millioner av mobiltelefonbrukere over hele verden.

Ifølge en ansatt hos en telefonoperatør, kan hackerne hatt tilgang til metadata som lengde og kostnad, innringerens og mottakerens nummer, plasseringen av partene i samtalen, samt innholdet i tekstmeldinger.
Referanser
https://www.vice.com/en/article/z3xpm8/compan[...]

Hvordan Facebook forsvant fra Internett

Facebook og tilknyttede tjenester som WhatsApp og Instagram var nede i går kveld. De hadde DNS problemer, i tillegg var infrastrukturens IP-er utilgjengelige.

Facebook har nå publisert et blogginnlegg som inneholder detaljer om hva som skjedde internt. Cloudflare har i tillegg observert problemene fra et eksternt perspektiv.
Referanser
https://blog.cloudflare.com/october-2021-face[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>