Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 22 October 2021

2021.10.22 - Nyhetsbrev

Cisco har slupper sikkerhetsoppdateringer. Løsepengevirusgruppe utgir seg for å være en ekte bedrift for å rekruttere personer med mye teknologisk kunnskap. Google har vist hvordan svindlere tok over YoutTube-kanaler og brukte dem til å spre kryptosvindel. Myndigheter har tatt ned løsepengevirus gruppen REvil.

Cisco har slupper sikkerhetsoppdateringer

Cisco har sluppet sikkerhetsoppdateringer, blant disse en oppdatering som fikser en svakhet med høy alvorlightsgrad i IOS XE SD-WAN programvare. Denne svakheten kan gjøre det mulig for en en lokal angriper å ta kontroll over et berørt system.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

Løsepengevirusgruppe utgir seg for å være en ekte bedrift for å rekruttere personer med mye teknologisk kunnskap

En kriminell organisasjon, som er mistenkt for å ha bygget programvare brukt i Colonial Pipeline angrepet, rekrutterer nå personer gjennom legitime bedrifts-fronter. Den falske bedriften går under navnet Bastion Secure og utga seg for å selge sikkerhetstjenester. Gruppen som står bak bedriften er egentlig kjent som Fin7/Carbanak, en russisk finansielt motivert bande som i hovedsak angriper Amerikanske bedrifter. Personer som ble "ansatt" ble bedt om å bryte seg inn i bedrifters nettverk.
Referanser
https://www.wsj.com/articles/ransomware-gang-[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Google har vist hvordan svindlere tok over YoutTube-kanaler og brukte dem til å spre kryptosvindel

Google har avslørt at teknikken som ble brukt for å stjele kanalene startet med phishing. Angriperne sier at de gjerne vil betale for reklame og demonstrasjon av programvare de selger. Når mottakeren trykker på linken i mailen lastes det derimot ned programvare som stjeler informasjonskapsler fra mottakerens nettleser. Informasjonskapslene som lastes ned inneholder informasjon som autentiserer mottakeren mot YouTube. Med disse informasjonskapslene kan angriperen utgi seg for å være mottakeren og hoppe over innloggingsprosessen for å få tilgang til mottakerens YouTube-kanal.
Referanser
https://www.wired.com/story/youtube-bitcoin-s[...]

Myndigheter har tatt ned løsepengevirus gruppen REvil

På mandag hadde vi en sak om at ransomware-gruppen REvil igjen hadde miset kontroll over sin infrastruktur. Gruppens nettsted "Happy Blog", hvor de delte informasjonen til målene deres, var ikke tilgjengelig.

Det viser seg nå at myndigheter har klart å ta over deler av nettverket før deres tidligere leder omtalt som "Unknown" tok ned infrastrukturen til REvil. Da 0_neday tok infrastrukturen opp igjen startet det også serverne/backupene som hadde blitt kompromittert av myndighetene. Det er ukjent hvilke lands myndigheter som står bak aksjonen, men det skal være en partner av USA.
Referanser
https://www.reuters.com/technology/exclusive-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>