Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 6 October 2021

2021.10.06 - Nyhetsbrev

Nytt løsepengevirus benytter Python-skript til å kryptere alle virtuelle disker på VMware ESXi. Twitch kildekode og brukerutbetalinger har blitt stjålet og lagt ut på nettforum. Nulldagssårbarhet i Apache (Medium).

Nytt løsepengevirus benytter Python-skript til å kryptere alle virtuelle disker på VMware ESXi

En nylig gjennomført undersøkelse av et løsepengevirusangrep har vist at angripere har benyttet et tilpasset Python-skript for å kryptere samtlige virtuelle disker på ESXi serverne hos offeret. Sikkerhetsselskapet Sophos har skrevet et blogginnlegg om hvordan skriptet kryptererer diskene.
Referanser
https://news.sophos.com/en-us/2021/10/05/pyth[...]

Twitch kildekode og brukerutbetalinger har blitt stjålet og lagt ut på nettforum

Kildekoden til Twitch.tv og store mengder brukerinformasjon fra tjenesten er blitt lastet opp på det anonyme nettforumet 4chan. Lekkasjen inneholder kildekode med kommentarhistorikk, lister med utbetalinger til brukere, og krypterte passord til alle brukere registrert på tjenesten fra tidlig oppstart til så sent som mandag 4. oktober 2021.
Referanser
https://www.videogameschronicle.com/news/the-[...]

Nulldagssårbarhet i Apache

En sårbarhet introdusert i Apache HTTP Server 2.4.49 gjør det mulig for en angriper å aksessere filer som vanligvis skulle vært utilgjengelige. Dette ble mulig etter at en endring ble gjort i måten Apache normaliserer filstier på. Sårbarheten er fikset i nyeste versjon av webserveren.
Anbefaling
Telenor anbefaler at alle som kjører Apache HTTP Server v2.4.49, oppdaterer til siste versjon så snart som mulig.
Referanser
https://threatpost.com/apache-web-server-zero[...]
https://blog.sonatype.com/apache-servers-acti[...]
https://httpd.apache.org/security/vulnerabili[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>