Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 27 October 2021

2021.10.27 - Nyhetsbrev

150 personer arrestert i internasjonal politiaksjon. Ny malware "SquirrelWaffle" spres via ondsinnede Office-dokumenter. Nettangrep stenger bensinstasjoner over hele landet i Iran. Ny variant av WizardUpdate (UpdateAgent) er funnet.

150 personer arrestert i internasjonal politiaksjon

Politistyrker over hele verden har arrestert 150 mistenkte involvert i kjøp og salg av ulovlige varer på det mørke nettet i en internasjonal operasjon som har involvert 9 land. Operasjonen kjent som Dark HunTOR bestod av flere separate aksjoner i Australia, Bulgaria, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Sveits, Storbritannia og USA, og ble ledet av Europol og Eurojust. Mer enn 260 millioner kroner i kontanter og virtuell valuta har blitt beslaglagt i tillegg til 234kg med narkotika og 45 våpen.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/1[...]
https://www.digi.no/artikler/verdensomspennen[...]

Ny malware "SquirrelWaffle" spres via ondsinnede Office-dokumenter

En ny malware kalt SquirrelWaffle har siden september blitt spredd via ondsinnede Office-dokumenter. Dokumentene deles som svar til eksisterende epost-tråder og deles som regel i en zip-fil fra en webserver som trusselaktørene kontrollerer. Zipfilene kan inneholde Excel-ark eller Word-dokumenter, og dersom de åpnes vil makroer kjøres som igjen laster ned og installerer SquirrelWaffle nyttelasten. Etter at systemet er kompromittert kan SquirrelWaffle laste ned og installere QakBot og Cobalt Strike. Cisco Talos har publisert IOCer i form av domener og filhasher.
Referanser
https://blog.talosintelligence.com/2021/10/sq[...]
https://threatpost.com/squirrelwaffle-loader-[...]

Nettangrep stenger bensinstasjoner over hele landet i Iran

Et nettangrep rettet mot bensinstasjoner tirsdag over hele Iran, stengte ned et statlig system som administrerer drivstoffsubsidier. Ingen gruppe tok umiddelbart på seg ansvaret for angrepet, selv om det hadde likheter til en hendelse i juli.

Angrepet hadde samme feilmeldingskode: "64411" som et angrep mot Irans jernbanesystem i juli. Det israelske cybersikkerhetsfirmaet Check Point tilskrev togangrepet til en gruppe hackere som kalte seg Indra, etter den hinduistiske krigsguden.
Referanser
https://www.marketwatch.com/story/iran-says-c[...]

Ny variant av WizardUpdate (UpdateAgent) er funnet

En ny variant av den kjente ondsinnede programvaren WizardUpdate (aka UpdateAgent) som er rettet mot macOS, har blitt funnet. Denne varianten kan blant annet laste ned mer malware, få tak i full nedlastingsoversikt fra de infiserte maskinene, gå forbi Gatekeeper og fjerne karantene-atributtene fra nedlastede filer, bruke eksisterende profiler til å kjøre kommandoer og endre sudoers-listen for å gi aministratorrettigheter til vanlige brukere.
Anbefaling
TSOC anbefaler at antivirus alltid holdes oppdatert med siste versjon.
Referanser
https://www.broadcom.com/support/security-cen[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>