Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 18 October 2021

2021.10.18 - Nyhetsbrev

REvil stenger sannsynligvis ned for godt. CISA, FBI og EPA har sluppet en rapport om pågående trussler mot amerikanske vann- og avløps-fasiliteter. Windows 10, iOS 15, Ubuntu, Chrome, Safari, VMWare kompromittert i Kinas Tianfu hacker-konkurranse.

REvil stenger sannsynligvis ned for godt

REvil-operasjonen har sannsynligvis stengt ned igjen for godt, etter at en ukjent person har kapret Tor-betalingsportalen og datalekkasjebloggen deres. Dette skjedde etter at noen fikk tak i de private krypteringsnøklene til banden.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

CISA, FBI og EPA har sluppet en rapport om pågående trussler mot amerikanske vann- og avløps-fasiliteter

Rapporten de har gitt ut kommer med detaljer om trusler mot amerikanske vann- og avløps-fasiliteter. Flere vannverk har i det siste blitt utsatt for ransomware. De beskriver mitigerings-metoder og gir pekere mot videre informasjon for å motvirke og mitigere trusler.
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]

Windows 10, iOS 15, Ubuntu, Chrome, Safari, VMWare kompromittert i Kinas Tianfu hacker-konkurranse

Kinesiske sikkerhetsforskere tok med seg 1,88 millioner dollar hjem etter å ha hacket noe av verdens mest populære programvare på Tianfu Cup, landets største og mest prestisjetunge hackekonkurranse.

I juli kunngjorde arrangørene en rekke mål, og deltakerne hadde tre til fire måneder på seg til å forberede utnyttelses-kode som de ville bruke på konkurransens scene.

Det var to utnyttelser som skilte seg ut i år: Den første var en ekstern kjøring av kode mot iPhone 13 med det nyeste operativsystemet IOS 15 installert. Den andre var en enkel totrinns-kjede for kjøring av ekstern kode mot Google Chrome, noe som ikke har blitt sett i en hackingkonkurranse på flere år.
Referanser
https://therecord.media/windows-10-ios-15-ubu[...]
https://thehackernews.com/2021/10/windows-10-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>