Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 15 October 2021

2021.10.15 - Nyhetsbrev

Google sporer mer enn 270 stats-støttede aktører.
Russland og Kina ble utestengt fra globalt møte om løsepengevirus.

Google sporer mer enn 270 stats-støttede aktører

Google har sluppet en rapport der de avslører at de sporer mer enn 270 stats-støttede aktører (APT) fra over 50 land som prøver å bryte seg inn i deres brukeres Google-kontoer. Google har et eget varslings-system som varsler brukere dersom stats-støttede aktører prøver å bryte seg inn i en konto, og så langt i år har over 50.000 brukere fått denne advarselen. Antallet advarsler så langt i år har gått opp med over 30%.
Referanser
https://blog.google/threat-analysis-group/cou[...]

Russland og Kina ble utestengt fra globalt møte om løsepengevirus

Mer enn 30 land deltok på møte som USA holdt for å styrke forsvaret mot løsepengevirus, det ble diskutert hvordan de kunne forstyrre løsepengevirus-aktører sin infrastruktur, styrke forsvaret mot løsepengevirus, bruken av kryptovaluta til å hvitevaske pengene og legge press på land som gir løsepengevirus-aktører muligheten til å operere derfra. Det viktigste tiltaket vil i første omgang bli å forstyrre betalingskanalene som aktørene bruker, ved å få børser for kryptovaluta til å identifisere alle kundene sine (AML).

Russland og Kina er sett på som land der de ikke slår hardt ned på aktører som driver med løsepengevirus, USA og den nye alliansen mot løsepengevirus ønsker å legge press på dem slik at aktører ikke kan operere trygt fra disse landene lenger.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>