Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 6 January 2023

2023.01.06 - Nyhetsbrev

Den russiske trusselaktøren "Turla" bruker andre aktørers skadevare til egen fordel.

Den russiske trusselaktøren "Turla" bruker andre aktørers skadevare til egen fordel

Den russiske trusselaktøren "Turla", som forbindes med etterretningstjenesten FSB, har fått tilgang til andre trusselaktørers servere ved å registrere gamle domener assosiert med eldre USB-basert skadevare. Turla bruker dermed allerede infiserte systemer fra andre trusselaktører for å unngå å avsløre seg selv.

Turla sin "piggyback"-teknikk har vært observert siden september i fjor i forbindelse med "Andromeda"-skadevaren, som først ble oppdaget i 2013. Da det amerikanske selskapet Mandiant undersøkte kommando og kontroll serveren til Andromeda, oppdaget de at domene assosiert med Andromeda hadde blitt registrert på nytt i 2022, da antageligvis av Turla.
Referanser
https://www.wired.com/story/russia-turla-fsb-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>