Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 9 January 2023

2023.01.09 - Nyhetsbrev

TV 2 utsatt for dataangrep. Datainnbrudd hos Slack og CircleCI. Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for desember 2022.

TV 2 utsatt for dataangrep

Torsdag 6. januar og fredag 7. januar ble TV2.no og TV 2 play utsatt for dataangrep. Angriperne skal ha utnyttet lekkede passord fra andre tjenester for å logge seg inn. Det er foreløpig meldt at 18.000 kunder må bytte sitt passord. For å ytterlig bekjempe angriperene har TV 2 valgt å sperre og tilbakestille passord på berørte kontoer. Datatilsynet er rutinemessig varslet, og TV 2 er også i dialog med Nasjonal Sikkerhetsmyndighet.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/tv-2-utsatt-for-[...]
https://e24.no/teknologi/i/4obM3a/tv-2-utsatt[...]

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for desember 2022

Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for desember 2022. Det har vært en rolig jule- og nyttårshelg, men dessverre ble to norske bedrifter rammet av ransomware i løpet av måneden.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2023/01/oppsu[...]

Datainnbrudd hos Slack og CircleCI

Ars Technica skriver om nylige innbrudd hos chatte-tjenesten Slack og firmaet CircleCi, som driver med testing av programvare. Hos Slack skal hangriperne ikke ha fått tilgang til kunde-informasjon. CircleCi anbefaler at kundene skifter ut al av passord og nøkler som har vært lagret på tjenesten.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>