Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 27 January 2023

2023.01.27 - Nyhetsbrev

Ransomware-infrastrukturen til "Hive" beslaglagt av Europol og nøkler for dekryptering overlevert til ofrene.

Ransomware-infrastruktur beslaglagt av Europol: HIVE

Europol har i samarbeid med europeiske og amerikanske myndigheter klart å ta ned infrastrukturen til HIVE, et ransomware-as-a-service produkt fra HIVE ransomware group. Fra juni 2021 til dags dato har over 1500 firmaer fra over 80 land blitt utsatt for HIVE ransomware. Det er estimert et tap på omtrent 100 millioner euro i løsepenger.

Etter at Europol beslagla infrastrukturen har flere dekrypteringsnøkler blitt funnet, noe som sparte bedrifter for opp mot 120 millioner euro i løsepenger.

FBI har i forbindelse med aksjonen utlovet en dusør på $10 millioner for tips som kan knytte Hive eller andre grupperinger til nasjonalstater.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/media-press/new[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>