Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 13 January 2023

2023.01.13 - Nyhetsbrev

32 sårbarhetsvarsler fra Juniper for diverse utstyr. DNV bekrefter at de har vært utsatt for ransomware

32 sårbarhetsvarsler fra Juniper

NkomCSIRT melder at Juniper har publisert 32 sårbarhetsvarsler for en rekke ulike produkter, hvorav tre var rangert som kritiske og knyttet til Contrail og Junos Space. De kritiske sårbarhetsvarslene er i stor grad knyttet til tredjeparts programvare eller underliggende OS/programvare og omhandler et stort antall sårbarheter. Flere av sårbarhetene som er rangert til høy kritikalitet berører Junos OS og Junos OS Evolved og fører til tjenestenekt og knyttet til prosessering i eksempelvis BGP, SNMP eller SIP ALG.

EkomCERT er ikke kjent med aktiv ondsinnet utnyttelse av de publiserte sårbarhetene.
Referanser
https://supportportal.juniper.net/s/global-se[...]

DNV bekrefter at de har vært utsatt for ransomware

DNV bekrefter i en melding på deres nettsted at de har vært utsatt for et angrep med ransomware. Angrepet skjedde lørdag 7. januar og rammet serverne til systemet "ShipManager". Dette er et system som brukes for flåtestyring. DNV råder kundene til foreløpig å bruke systemet i frakoblet modus, inntil de får opp ryddet opp.

Ingen andre systemer skal være rammet og DNV jobber sammen med politiet og eksperter for å få opp igjen systemer.
Referanser
https://www.dnv.com/news/cyber-attack-on-ship[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>