Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 23 January 2023

2023.01.23 - Nyhetsbrev

Kundedata hos Zendesk på avveie: Ansatte ble utsatt for SMS-phishing. Advarer mot ny teknikk innen epost-phishing: OneNote-vedlegg.

Kundedata hos Zendesk på avveie: Ansatte ble utsatt for SMS-phishing

Zendesk, et amerikansk software-as-a-service (SaaS) selskap, har fått deler av sine kundedata lekket til en trusselaktør som følge av en SMS-phishing kampanje. Kundedataene skal ha blitt kompromittert oktober i fjor, men detaljer rundt omfanget er fremdeles ukjent.

Hendelsen ble offentliggjort av Coinigy, et selskap som spesialiserer seg innen virtuelle lommebøker. Det var altså ikke Zendesk som offentliggjorde denne informasjonen direkte, noe sikkerhetsforsker Jake Williams anser som kritikkverdig.
Referanser
https://www.darkreading.com/application-secur[...]

Advarer mot ny teknikk innen epost-phishing: OneNote-vedlegg

Trusselaktører har nå blitt observert i å benytte seg av OneNote-vedlegg til bruk i epost-phishing kampanjer, en teknikk tidligere brukt ved hjelp av Word eller Excel dokumenter. I juli i fjor endret Microsoft standardinnstillingene for makroer til å være avslått i Microsoft Office-dokumenter som var lastet ned fra nettet, som et tiltak mot potensiell skadevare. Ved å legge til Office-dokumentene som vedlegg til OneNote-filer, kan denne sperren omgås.

Office-vedleggene blir startet ved hjelp av Visual Basic Script-filer som også er vedlagt dokumentet. Disse filene blir gjemt under grafikk-elementer for å virke mer troverdige. Brukeren må også godta en eller flere sikkerhetsadvarsler, men erfaring tilsier at mange brukere ignorerer disse.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>