Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 30 January 2023

2023.01.30 - Nyhetsbrev

Russisk hackergruppe gikk til angrep mot sykehusnettsider. Microsoft oppfordrer igjen kundene til å oppdatere Exchange-serverne sine.

Russisk hackergruppe gikk til angrep mot sykehusnettsider

Killnet, en russisk hackergruppe stiftet rundt mars 2022, gikk i helgen til angrep mot sykehusnettsider over hele verden. I angrepslisten delt fra aktøren sin Telegram konto fant en også ni norske sykehus, derblant Ahus, SUS og St. Olavs hospital.

Norsk helsenett bekreftet at nettsidene til sykehusene opplevde ustabilitet og unormalt mye trafikk i flere omganger på lørdag. – Norsk helsenett observerte fire kortvarige bølger med økt trafikk mot sykehusenes nettsider, sier kommunikasjonsleder Mette Valle Sannes til VG. Det skjedde klokken 12.30, 16.00, 17.15 og 17.30. – Utover kortvarig ustabilitet på nettsidene i nevnte tidsrom, har hendelsene ikke medført negative konsekvenser for helsetjenesten, sier Sannes.
Referanser
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Xbdz47/[...]
https://www.digi.no/artikler/hackergruppe-fra[...]

Microsoft oppfordrer igjen kundene til å oppdatere Exchange-serverne sine

En rekke av de kjente IT-angrepene de senere årene har skjedd ved at angriperne har utnyttet kjente sårbarheter i Microsoft Exchange Server. Angrepene på Stortinget i 2020 og 2021 er de mest kjente her hjemme, men det tok ikke slutt etter dette.

Svært mange av angrepene kunne ha vært unngått dersom Exchange-kundene hadde installert de tilgjengelige sikkerhetsoppdateringene relativt raskt. Man skulle kanskje tro at verdens Exchange-administratorer hadde tatt lærdom av dette, men mye tyder på at det ikke alltid er slik.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/microsoft-oppfor[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>