Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 1 March 2023

2023.03.01 - Nyhetsbrev

Cyfirma har skrevet en analyse av Exfiltrator-22. Amerikanske Dish Network utsatt for Ransomware.

Cyfirma har skrevet en analyse av Exfiltrator-22

Sikkerhetsfirmaet Cyfirma har skrevet en preliminær analyse av rammeverket Exfiltrator-22, som brukes som et verktøy etter initiell kompromittering i konkurranse med f.eks. Cobalt Strike. Verktøyet støtter blant annet reverse shell, opp og nedlasting av filer, skjermskudd, live overvåking av brukere og dumping av tilgangsnøkler. Cyfirma mener at de som har utviklet verktøyet kommer fra Asia. Rammeverket leveres som en tjeneste og er utviklet for å være så usynlig som mulig for sikkerhetsprogramvare.
Referanser
https://www.cyfirma.com/outofband/exfiltrator[...]
https://www.darkreading.com/threat-intelligen[...]

Amerikanske Dish Network utsatt for Ransomware

Satellitt-TV leverandøren Dish Networks kan melde om at deres nylige nettverks- og tjenesteavbrudd skyldes ransomware. Angrepet har påvirket Dish.com, Dish Anywhere-appen, Boost Mobile (et datterselskap eid av Dish Wireless) og flere andre tjenester. Kunder har også rapportert at selskapets kundesenter ikke var tilgjengelige. Dish Network skyldte først på VPN-problemer, ifølge The Verge. BleepingComputer fikk imidlertid tilgang til et internt notat sendt til Dish-ansatte om at nedetiden var forårsaket av en ekstern trusselaktør. Aktøren Black Basta skal stå bak angrepet og det meldes at VMware ESXi-servere er rammet.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>