Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 14 March 2023

2023.03.14 - Nyhetsbrev

Emotet-botnettet er tilbake med nye triks.

Emotet-botnettet er tilbake med nye triks

Emotet-botnettet har lenge vært sett på som en av de største truslene på nettet og har vært aktivt siden 2014 i varierende grad. Den siste uken har botnettet igjen sendt ut spam-eposter, etter en tre måneders pause. Epostene er ofte svært overbevisende, da de typisk er del av en eksisterende meldings-tråd og mottaker blir adressert med navn.

I denne omgangen blir det sendt ut svært store Word-dokumenter for å unngå sjekk fra anti-virus programmer. Dokumentet prøver så å lure brukeren til å slå på makroer og laste ned malware. Dersom brukeren lar seg lure, vil Emotet spre seg videre ved å stjele eposter og kontakter fra brukeren.

Målet med spredningen er å få tilgang til bedriftsnettverk og selge tilgangen videre, gjerne til ransomware-grupper.
Referanser
https://www.deepinstinct.com/blog/emotet-agai[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>