Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 7 March 2023

2023.03.07 - Nyhetsbrev

Tusenvis av avtaler kansellert etter ransomware-angrep mot sykehus i Barcelona. Lumen skriver om ny router-malware som analyserer trafikk på nettverket. Kunstig intelligens gjør at vi ikke lengre kan stole på lydopptak. Tyskland og Ukraina har slått til mot DoppelPaymer ransomware-banden.

Tusenvis av avtaler kansellert etter ransomware-angrep mot sykehus i Barcelona

Barcelonas største sykehus "Clinic de Barceolna" har blitt rammet av ransomware. Interne systemer og sykehusets eksterne nettsted gikk ned på mandag. 150 operasjoner og 3000 andre konsultasjoner ble kansellert, siden journalene til pasientene ikke er tilgjengelige. Ransomware-gruppen RansomHouse skal stå bak angrepet.
Referanser
https://therecord.media/barcelona-hospital-ra[...]

Lumen skriver om ny router-malware som analyserer trafikk på nettverket

Sikkerhetsselskapet Lumen har analysert ny malware kalt "Hiatus", som rammer routere som typisk er brukt av bedrifter. Malwaren består av to komponenter, den ene gir fjerntilgang til enheten og den andre tar opp nettverkstrafikk som går igjennom enheten for å overvåke epost og filoverføringer. Lumen har funnet over 100 infiserte enheter, hovedsakelig i Europa og Latin-Amerika.
Referanser
https://blog.lumen.com/new-hiatusrat-router-m[...]

Kunstig intelligens gjør at vi ikke lengre kan stole på lydopptak

En ny trend med lydtjenester basert på kunstig intelligens (KI) gir folk muligheten til å kopiere stemmer og konstruere fiktive samtaler. Kvaliteten er nå så god at det er lett å la seg lure.

Bare uker etter at selskapet Eleven Labs lanserte en nettside med KI-verktøy for lyd, har det flommet over av populære humorvideoer på TikTok, YouTube og Twitter.
Referanser
https://www.nrk.no/kultur/stemmetjenester-tar[...]

Tyskland og Ukraina har slått til mot DoppelPaymer ransomware-banden

Den 28. februar gikk politistyrker fra Tyskland, Ukraina og Europol til aksjon mot medlemmer av ransomware-banden DoppelPaymer. Aksjonene førte til arrestasjon av flere personer som avhøres, samt beslag av utstyr.

Gruppens første store angrep var rettet mot det britiske helsevesenet og ble gjennomført i 2017, ifølge tyske tjenestemenn. Deretter skal hackerne ha gått etter en rekke bedrifter og institusjoner. I Tyskland er mediegruppen Funke og universitetssykehuset i Düsseldorf blant dem som ble rammet.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/hackernettverk-m[...]
https://www.europol.europa.eu/media-press/new[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>