Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 28 March 2023

2023.03.28 - Nyhetsbrev

USA innfører restriksjoner i bruk av komersiell overvåkingprogramvare. Appen Pinduoduo har benyttet svakheter i Android for å øke sine markedsandeler. Europol har gitt ut en rapport om mulig misbruk av ChatGPT og lignende systemer. Apple oppdaterer macOS, iPhone og Apple TV/watch.

USA innfører restriksjoner i bruk av komersiell overvåkingprogramvare

Mange land bruker kommersiell spionvare på mobiltelefoner til å overvåke kriminelle, journalister, regimemotstandere osv. Programvaren installeres ofte på utvalgte mobiler ved å utnytte svakheter i Android og iOS og skjer ofte uten at brukeren merker eller trenger å gjøre noe (zero-click svakheter).

USA innfører nå restriksjoner i bruk av denne typen programvare. Før den brukes må det undersøkes om det kan føre til kontraspionasje eller andre sikkerhetsrisikoer. Leverandører som selger sin programvare til regimer som misbruker systemene skal også unngås.
Referanser
https://www.securityweek.com/us-to-adopt-new-[...]

Appen Pinduoduo har benyttet svakheter for å øke sine markedsandeler

Google sier at de har suspendert den kinesiske appen Pinduoduo fra Google Play Store, etter at de oppdaget at noen versjoner av appen har benyttet seg av svakheter i Android for å øke sine markedsandeler. Disse versjonene, tilgjengelig fra tredjeparts app-butikker, brukte blant annet en svakhet som ble patchet for bare to uker siden for å oppnå utvidede tilganger til systemet. Tilgangene ble blant annet brukt til å stjele brukderdata fra konkurrerende apper.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://krebsonsecurity.com/2023/03/google-su[...]

Europol har gitt ut en rapport om mulig misbruk av ChatGPT og lignende systemer

Som et svar på den økende populariteten til forskjellige chatte-roboter som Bing, Bard og ChatGPT, har Europol gitt ut en rapport som tar for seg både positive og negative sider ved utviklingen. Europol ser for seg at tre områder spesielt kan misbrukes ved hjelp av store språkmodeller (LLM): Svindel og sosial manipulering, desinformasjon og cyberkriminalitet.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/media-press/new[...]

Apple oppdaterer macOS, iPhone og Apple TV/watch

Apple har sluppet sikkerhetsoppdateringer og nye versjoner av programvare til hele sin portefølje av produkter. Det er også oppdateringer for de som er på eldre versjoner av macOS og iOS.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT201222

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>