Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 22 March 2023

2023.03.22 - Nyhetsbrev

NSM ute med ny vurdering: Anbefaler ikke Tiktok eller Telegram på tjenesteenheter
Windows 11 Snipping Tool personvernfeil avslører beskåret bildeinnhold

NSM ute med ny vurdering: Anbefaler ikke Tiktok eller Telegram på tjenesteenheter

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har nå på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet foretatt en vurdering av om det bør innføres tiltak eller gis råd om retningslinjer knyttet til bruk av Tiktok og Telegram på tjenesteenheter.

NSM vurderer at appene ikke bør installeres på offentlig ansattes tjenesteenheter som er tilknyttet virksomhetens interne digitale infrastruktur eller tjenester. NSM presiserer at anbefalingen er ikke et forbud mot TikTok eller Telegram, men et råd om at de ikke bør installeres på tjenesteenheter.

NSM vurderer at dette også bør gjelde ansatte i privat sektor som er underlagt sikkerhetsloven helt eller delvis.
Referanser
https://nsm.no/aktuelt/anbefaler-ikke-tiktok-[...]

Windows 11 Snipping Tool personvernfeil avslører beskåret bildeinnhold

Programvareutvikler Chris Blume har funnet en feil i windows snipping tool der ubrukt data bli liggende. Det beskårne bildet lagrer data i png filen som ikke vises på grunn av en .IEND. Dataen etter .IEND kan bli delvis gjenopprettet som er en stor personvernfeil da sensitiv data kan vises. Microsoft vet om feilen og undersøker hvilke tiltak de skal iverksette.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/microso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>