Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 6 March 2023

2023.03.06 - Nyhetsbrev

CISA med guide for å stoppe Royal Ransomware. Hvordan hindre OneNote-filer fra å infisere Windows-systemer. Nye svakheter i TPM 2.0 utgjør en trussel mot enterprise-enheter. Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for februar 2023.

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for februar 2023

Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for februar 2023. Denne måneden skriver vi blant annet om data-angrep mot norske kommuner og stor økning i digitale bedragerier.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2023/03/oppsu[...]

CISA med guide for å stoppe Royal Ransomware

Amerikanske CISA (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency) har sluppet en guide som omhandler Royal Ransomware. Guiden tar for seg hvordan Royal kommer seg inn i nettverk, kommando og kontroll, bevegelse internt i nettverk, eksfiltrering av data, krypterings-metode osv. Dokumentet inneholder også IoCer (Indicatore of Compromise) og tips til hvordan en unngår å bli rammet av denne ransomware-banden.
Referanser
https://www.cisa.gov/news-events/cybersecurit[...]

Hvordan hindre OneNote-filer fra å infisere Windows-systemer

Etter at Microsoft slo av makroer i nedlastede filer har cyberkriminelle tatt i bruk nye metoder for å infisere PCer. OneNote-filer med malware som vedlegg er en ny teknikk som har blitt tatt i bruk. BleepingComputer har en gjennomgang av metoden og hva en kan gjøre for å forhindre den.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Nye svakheter i TPM 2.0 utgjør en trussel mot enterprise-enheter

Det har blitt oppdaget to nye alvorlige svakheter i TPM 2.0 (Trusted Platform Module) som kan føre til eskalering av rettigheter på systemer eller informasjonslekkasje. Svakhetene kan utnyttes av en bruker som allerede har lokalt tilgang til systemet til å få tilgang til beskyttet informasjon fra TPM-modulen eller å manipulere oppstartprosessen til systemet.
Referanser
https://thehackernews.com/2023/03/new-flaws-i[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>