Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 2 September 2019

2019.09.02 - Nyhetsbrev

TechCrunch: Kina brukte iPhone-malware for å overvåke Uighurer. Cyberkrimgruppen TipTop avslørt av russisk politi.

TechCrunch: Kina brukte iPhone-malware for å overvåke Uighurer

TechCrunch skriver at Kina brukte de mye omtalte svakhetene i iPhones til å overvåke Uighurer. Mobilene ble kompromittert og kunne bli utsatt for overvåking, kun ved å besøke bestemte nettsider. I henhold til Forbes ble også Android- og Windows-maskiner kompromittert som en del av den samme kampanjen, men detaljer rundt dette er ikke kjent enda.
Referanser
https://techcrunch.com/2019/08/31/china-googl[...]

Cyberkrimgruppen TipTop avslørt av russisk politi

Russisk politi har arrestert ett eller flere medlemmer av en russisk cyberkrimgruppe som går under navnet TipTop. Gruppen har blant annet integrert banktrojanere i falske bankapplikasjoner for Android, og er ifølge sikkerhetsselskapet Group-IB en av de største og farligste hackergruppene i Russland.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/russisk-cyberkri[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>