Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 12 September 2019

2019.09.12 - Nyhetsbrev

Ny oppmerksomhet rundt gammel Instagram-bug. Iransk hackergruppe med massivt phishing-angrep mot universiteter.

Ny oppmerksomhet rundt gammel Instagram-bug

En israelsk hacker har tidligere avdekket en exploit i Instagram der han nylig har demonstrert at man kan bruteforce loginsiden med en serie script som bruker en svakhet i kontaktsynkroniseringsmodulen til Instagram. Det er en flerstegs prosess, der hackeren har vist at det er mulig å lage en indeksert database med brukernavn og passord. Problemet ble rapportert til Facebook for flere uker siden, og den offisielle beskjeden har vært at de ser på problemet.
Referanser
https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2019/[...]

Iransk hackergruppe med massivt phishing-angrep mot universiteter

Hackergruppen "Cobalt Dickens" har siden juli sendt phishing-eposter til ansatte ved 60 universiteter i USA, Canada, Storbritannia, Sveits og Australia. Phishing-epostene inneholder en videresending til en spoofet side, og den har gjort bredt nedslag. Det antas av SecureWorks at rundt 8% av ca 100000 angrepne konti er kompromittert. "Fangsten" av informasjon består i ca 32 terrabyte med forskningsdata.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>