Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 26 September 2019

2019.09.26 - Nyhetsbrev

Hackergruppa GandCrab returnerer fra pensjonisttilværelsen. NSM kronikk: Hjelp, vi har blitt hacket! Hackere prøver å stjele kredittkort-data ved å kompromittere routere. Apple frir til enterprise- bedrifter ved å bedre sikkerheten i Safari.

Hackergruppa GandCrab returnerer fra pensjonisttilværelsen

Gruppa GandCrab - kjent blant annet for å lage ransomware-programmer, forsvant plutselig. Men nå ser det ut til at gruppa har avsluttet pensjonisttilværelsen og er tilbake som en aktiv gruppe og assosieres med ransomware-programmene REvil/Sondinokibi. Malwaren er blant annet kjent for å ha skapt kaos hos hundrevis av tannleger i USA
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-49817764

NSM kronikk: Hjelp, vi har blitt hacket!

Tidligere denne måneden la Nasjonal Sikkerhetsmyndighet ut en kronikk publisert i Finansavisen på sin blogg hvor de skriver om at NCSC ofte får henvendelser fra bedrifter som har blitt kompromittert. I kronikken forteller NSM/NCSC om hva bedrifter kan gjøre for å forberede seg mest mulig på det uønskede scenariet; å bli offer for hacking!
Referanser
https://www.nsm.stat.no/blogg/hjelp-vi-har-bl[...]

Hackere prøver å stjele kredittkort-data ved å kompromittere routere

Sikkerhetsforskere hos IBM har funnet bevis for at hackere har jobbet med å lage ondsinnede script de kan kjøre på routere brukt av hoteller, flyplasser osv. Formålet er å stjele kredittkortinformasjon ved å videresende brukerne til falske betalingssider. Funnene er presentert i en rapport publisert 25. september.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/hackers-looking[...]

Apple frir til enterprise- bedrifter ved å bedre sikkerheten i Safari

Ved å tilby støtte for USB sikkerhetsnøkler - som for eksempel Yubikey - i versjon 13.0.1 av Safari, gjør Apple sin nettleser til et mer aktuelt nettleser-valg for store bedrifter og offentlige myndigheter.
Referanser
https://www.computerworld.com/article/3440564[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>