Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 19 September 2019

2019.09.19 - Nyhetsbrev

Konfidensiell informasjon fra Scotiabank lå åpent på internett. WSD-baserte DDoS-angrep har økt i popularitet. Smart-TVen sladrer om hva du ser på til produsentene.

Konfidensiell informasjon fra Scotiabank lå åpent på internett

En feilkonfigurert Github-konto hos Scotiabank førte til at databaser og konfidensiell informasjon om kundene lå åpent på nettet. Problemet er nå løst.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2019/09/18/scot[...]

WSD-baserte DDoS-angrep har økt i popularitet

Skytjeneste-leverandøren Akamai ble på onsdag utsatt for det fjerde største DDoS-angrepet i firmaets historie. Akamai sier at dette angrepet benyttet WS-Discovery (WSD) som amplifikasjonsmetode. WSD skal i utgangspunktet brukes på lokale nettverk for å oppdage og konfigurere enheter, men sikkerhetsforskere har nå oppdaget at mange IoT-enheter er produsert slik at det også er mulig å sende disse pakkene ut på internett. Avhengig av enheten kan responsen på disse pakkene være alt mellom 7 og 150 ganger større enn den originale pakken og dette gjør at selv angripere med relativt lav båndbredde kan generere enorme mengder trafikk.
Referanser
https://threatpost.com/massive-gaming-ddos-at[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Smart-TVen sladrer om hva du ser på til produsentene

Alt som blir sett på TVen blir registrert og informasjonen sendt til leverandørene og partnere for å bruke det i reklame. Dataene blir også slått sammen med surfevaner fra mobil, data og tablets for å målrette reklamen ytterligere.
Referanser
https://www.washingtonpost.com/technology/201[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>